ДА БЪДЕШ МЪЖ


През живота си много от нас търсят начини за подобряване на сексуалната си активност. Това може да включва справяне със съществуващи проблеми или търсене на нови начини за задоволяване на партньора.

Важно е да помним, че кръвното налягане играе важна роля в нашата сексуалност, така че трябва да се уверим, че кръвоносната ни система е в отлично състояние. Това, което е добро за сърцето ни е добро и за нашето сексуално здраве. Ето как можем да подобрим сексуалната си активност:

Оставаме във форма
Подобряването на сърдечно-съдовата дейност е един от най-добрите начини за подобряване на нашето здраве. Чрез редовни упражнения поддържаме сърцето си във форма и по този начин подпомагаме сексуалната си активност. Тичане, плуване или друг вид упражнения за 30 минути на ден могат да повишат нашето либидо.

Ние сме това, което ядем
Има много храни, които също могат да подпомогнат сърдечно-съдовата ни система, като:

  • Чили и чушки. Естествено пикантните храни помагат за увеличаването на кръвния поток, като намаляват хипертонията и възпалението.
  • Банани. Този богат на калий плод може да помогне за понижаване на кръвното ни налягане, да помогне на половата система и да повиши сексуалната ни активност.
  • Лук и чесън. Въпреки че тези храни дават лош дъх, те могат да помогнат за подобряване на кръвообращението.
  • Омега-3 мастни киселини. Тези есенциални полиненаситени мастни киселини увеличават притока на кръв. Лесно можем да ги намерим в продукти като сьомга, аншоа, риба тон, авокадо, зехтин, както и под формата на хранителни добавки.
  • Витамин B1. Този витамин е от решаващо значение за бързо преминаване на сигналите в нервната система, включително на сигнали от нашия мозък към нашия пенис. Намира се в свинското месо, фъстъчените и бобените зърна.
  • Яйца. С високо съдържание на други витамини от група В, яйцата помагат за балансиране на нивата на хормоните. Това може да намали стреса, който често възпрепятства ерекцията.

Отделете време да се отпуснете
Стресът може да засегне всички области на нашето здраве, включително нашето либидо.
Стресът повлиява негативно върху нашия сърдечен ритъм и повишава кръвното налягане.
И двете са вредни за сексуалното желание и активност.
Психологическият стрес може да повлияе и върху получаването на ерекция или оргазъм.
Упражненията са чудесен начин за намаляване на стреса и подобряване на нашето здраве.
Разговорите с нашия партньор относно стреса може също да ни успокоят, като в същото време помогнат за укрепване на отношенията.
Стресът може да предизвика и лоши навици като тютюнопушене или повишена консумация на алкохол, което може да навреди на сексуалната ни активност.

Край на лошите навици
Пушенето и консумацията на алкохол могат да ни накарат да се чувстваме спокойни, но от друга страна, биха могли да засегнат сексуалната активност.
Докато проучванията показват, че малко червено вино може да подобри кръвообращението, консумирането на твърде много алкохол може да доведе до неблагоприятни ефекти.
Стимулантите стесняват кръвоносните съдове и са свързани с импотентност. Намаляването или отказването от тютюнопушенето е една от първите стъпки за подобряването на активността и стимулирането на сексуалното здраве.

Остави слънцето да влезе!
Мелатонинът е хормон, който ни помага да заспим, но също така намалява сексуалните ни нужди. Слънчевата светлина спира производството на мелатонин в организма. По-малко мелатонин означава потенциал за повече сексуално желание.
Излизаме навън и оставяме слънцето да достигне кожата ни. Това може да помогне да се събуди нашето сексуално желание, особено през зимните месеци, когато тялото произвежда повече мелатонин.

Съвършенство се постига с практика
Практика, практика, практика!
Сексът с партньор може да е най-добрият начин за практикуване на секс, но мастурбацията също може да ни помогне да подобрим дълголетието си.
Но как точно мастурбирате може да има негативни ефекти. Ако бързате, може по невнимание да намалите времето, което ще издържате с Вашия партньор. Тайната е да издържате колкото искате, когато не сте сами.

П като Партньор
Сексът е двупосочна улица. Обръщаме специално внимание на желанията на партньора, не само за да му доставим удоволствие от секса, но и за да ни помогне да засилим или забавим възбудата. Разговорите относно това може да спомогнат за успокояване на всяка неловкост, ако трябва да се забавим при момент на сгорещени страсти.
Сменянето на темпото или фокусирането върху партньора ни докато правим почивка, може да направи преживяването по-приятно и за двамата.

Не сме сами
В случай, че имаме еректилна дисфункция (импотентност) или други диагностицирани нарушения, не трябва да се колебаем да поговорим с нашия лекар за това как можем да подобрим сексуалната си активност.

 

Научете как LIBIMASCULINE® може да ни помогне да запазим сексуалния ни живот здравословен и активен!